balení tempehu
marináda:
50 ml javorového sirupu,
2-3 kapky tekutého kouře
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
obloha
houska
Připravíme si marinádu, ve které smícháme 50 ml javorového sirupu, 2-3 kapky tekutého kouře, 1/2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky sušeného česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky. Případně si můžete obměnit jednotlivé ingredience podle vašich chuťových preferencí. Tempeh pokrájíme na tenké plátky a necháme je marinovat alespoň hodinu. Plátky pak rozeskládáme na plech na pečící papír (případně potřeme zbytkem marinády) a pečeme 15 minut na 180 °C. Po 15 minutách jej obrátíme. Servírujeme v housce se zeleninou pokrájenou na plátky a karamelizovanou cibulkou ala burger.