Segedínský guláš z tempehu

Segedín s tempehem

1 větší cibule
balíček kysaného zelí
balení uzeného tempehu
1 lžička sladká a 1/2 lžičky pálivé papriky
bobkový list, nové koření
200 ml zeleninového vývaru
kysaná smetana (nebo její rostlinná alternativa)
1-2 lžíce lahůdkového droždí

Na oleji osmažíme dozlatohněda cibuli, po 3-4 minutách přidáme na kostky nakrájený uzený tempeh (je tučnější a „pustí šťávu“).
Po dvou minutách společného restování vše zaprášíme sladkou a pálivou paprikou.
Promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme bobkový list, nové koření a sůl.
Vložíme propláchnuté kysané zelí a dusíme, dokud zelí nezměkne.
Vyjmene bobkový list a nové koření, zahustíme (rostlinnou) smetanou a lahůdkovým droždím.
Necháme mírně odpařit přebytečnou vodu a na závěr dochutíme.
Podáváme nejlépe s (celozrným) knedlíkem.

2 porce
do 30 minut

Další recepty

Tempeh.cz